Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΚΑΡΑΒΕΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΡΟΣ Α΄

 

Οι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελούν για τις χώρες της Μεσογείου το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται οι αθλητικές αποστολές των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών των χωρών-μελών της Δ.Ε.Μ.Α. οι οποίες συμμετέχουν σε περισσότερα από 25 αθλήματα. 

Η Μεσόγειος είναι το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Είναι η γενέτειρα τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών. Είναι επίσης η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων... Είναι όμως και μια περιοχή που, δυστυχώς, κλονίζεται συχνά από αναταραχές και συγκρούσεις με δραματικές επιπτώσεις στους λαούς της. 

Παρά τα προβλήματα, κυρίως πολιτικά, που ταλανίζουν την περιοχή, οι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται πάντα στις καθορισμένες ημερομηνίες και στον επιλεγμένο τόπο, συγκεντρώνοντας νεαρούς αθλητές από τις χώρες της Μεσογείου σε μια φιλική ατμόσφαιρα που ευνοεί την ενίσχυση των δεσμών της φιλίας και της αλληλεγγύης, υπερβαίνοντας τις όποιες πολιτισμικές, θρησκευτικές και γλωσσικές διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου